Over Wildenburg Boomverzorging

Enkele jaren geleden is het boomverzorging avontuur voor Stefan Wildenburg begonnen. Zoekende naar een nieuwe hobby is hij door een bevriende boomverzorger in aanraking gekomen met het klimmen in bomen.  Als Baarinees kende hij de bossen in en rondom Baarn als geen ander. Door het boomklimmen zag hij de bossen zoals hij ze nog nooit eerder had gezien.

Misschien bent u Stefan op een mooie zonnige dag al eens in het bos tegen gekomen. Het uitzicht vanuit een boom kan hij maar op een manier omschrijven, ronduit schitterend. Hier is dan ook de passie voor de bomen en de verzorging ervan ontstaan.

In de loop der tijd is Stefan, naast zijn kantoorbaan, zich steeds meer bezig gaan houden met boomverzorging en het verruimen van zijn kennis. Hierbij werkte hij samen met verschillende boomverzorgers op zowel grote gemeente projecten als kleinere opdrachten bij particulieren. De passie en het plezier die Stefan in de boomverzorging heeft, heeft hem doen besluiten om de volgende stap te zetten. In maart 2021 heeft Stefan zijn eenmanszaak ‘Wildenburg Boomverzorging’ opgericht.

Wildenburg Boomverzorging kenmerkt zich door de servicegerichtheid naar de klant. Samen met u wordt er gekeken naar een oplossing voor uw wensen. Hierbij houden wij uiteraard ook rekening met het welzijn van de boom. Door de samenwerking met andere boomverzorgers is het mogelijk om zowel kleine als grotere projecten voor u aan te pakken

Diensten

Snoeien

Als boomeigenaar wordt er van u verwacht dat u de boom onderhoudt. Tijdig een boom laten snoeien voorkomt een wildgroei van de boom. Ook het verwijderen van dood hout zorgt ervoor dat de boom veiliger is voor u en omstanders. Wel zo veilig.

Verwijderen van een boom

Er zijn verschillende redenen waarom u een boom wilt laten verwijderen. Om een boom te laten verwijderen moet er een kapvergunning worden aangevraagd. Per gemeente kan het verschillen welke regels en eisen er worden gesteld aan het verwijderen van een boom.*

Kappen

Bij het kappen van een boom zorgen wij ervoor dat de boom wordt verwijderd. De stronk, ook wel een stobbe genoemd, blijft dan in de grond zitten. Na verloop van tijd zal de natuur zijn werk doen en de stobbe verteren. Hier gaat wel een lange periode overheen.

Rooien

Bij het rooien van bomen wordt niet alleen de boom weggehaald maar ook de stobbe. De stobbe wordt met een stobbenfrees in kleine stukken gehakt. Het enige wat overblijft zijn kleine houtsnippers of pulp die door de natuur makkelijk worden afgebroken. Dit kan tot tientallen centimeters onder het grondoppervlak.

Vellen

Bij het vellen van een boom wordt de volledige boom in een keer omgezaagd. Dit bespaart een hoop tijd. Deze techniek kan alleen worden toegepast wanneer er genoeg ruimte is om de boom veilig te laten vallen. Wanneer er twijfel bestaat over de veiligheid dan zal hier niet voor worden gekozen.

* Bekijk op de website: klik hier van het omgevingsloket welke regels er voor u van toepassing zijn.